Одштампајте ову страницу

Бурнуди и Папуа Нова Гвинеја признали независност Косова

pacoliПремијер Папуа Нове Гвинеје Петер О' Нил данас је писмом званично обавестио премијера Косова Хашима Тачија да је та држава признала Косово.
Писмом које је премијеру Косова Хашиму Тачију упутио његов колега из Папуа Нове Гвинеје, Петер О Нил је потврђена одлука владе те земље да призна Косово као независну и суверену државу - каже се у саопштењу Министарства спољних послова Косова.
 
Папуа нова Гвинеја се налази у Океанији, у југоисточном делу Тихог океана. Има више од 6 милиона становника, главни град је Порт Моресби и чланица је УН-а од 1975 године.
 
У писуму премијера Папуа Нове Гвинеје се истиче да признање долази као резултат сталних контаката и разговора које су задње две године имале Владе и министри спољних послова две државе.
 
- Желим да се позовем на разговоре које су наше две земље имале током две последње године и да изразим значај који су нам ови разговори дали да разменимо наше погледе и заједничке интересе, укључујући признање Републике Косово - рекао је премијер Папуе Нове Гвинеје.
 
Пацоли: Бурунди признао Косово
Кабинет првог потпредседника Владе Косова, Беџета Пацолија је данас саопштио да је Република Бурунди признала Косово као независну и суверену државу.
Вербална нота о признању је предата заменику премијера Косова Беџету Пацолију од министра спољних послова Бурундија Лаурент Кавакуре, у главном граду ове државе Буџумбура - каже се у саопштењу из кабинета Пацолија.
 
Бурунди је прва држава чланица САДЦ и Источне Африке која признаје независност Косова.
 
Признање је значајно због чињенице да се 'ломи' лед код ових држава које имају добре односе са земљама као што су Русија, Кина и Индија, које су против независности Косова - каже се у саопштењу.
 
Пацоли је неколико пута посетио Замбију, Бурунди, Руанду, Танзанију, Кенију и јужни Судан.

Косово су до сада признале 92 државе.

Прочитано 3653 пута
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Објављено у Косово и Метохија

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)
Website: kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести