Одштампајте ову страницу
понедељак, 15 март 2010 13:10

Опљачкана ОШ „Бранко Радичевић“ у Обилићу

Написао Извор: КИМ Радио
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
kpsОсновна школа „Бранко Радичевић“ у Обилићу опљачкана је током протекле ноћи. Из школе однета комјутерска опрема са компетном базом података о раду школе, вредне техничке ствари и новац из школске кухиње. Деца јутрос враћена са наставе а полиција обавила увиђај.
Према сазнањима КИМ радија основна школа у Обилићу, у којој наставу похађа око 40 српских ученика, обијена је током протекле ноћи а осим што су из школе однете све вредне ствари, битне за њен даљи рад, на школи је причињена и мања материјална штета. Обијање школе јутрос су приметили помоћни радници који су први стигли на посао и одмах обавестили директора школе а потом и полицију. Наставник у школи у Обилићу, Александар Ђорђевић, изјавио је КИМ радију да је КПС полиција изашла на место догађаја и обавила увиђај а да су деца због безбедности јутрос враћена кућама. Он је казао да је, поред техничких ствари, украден и новац из школске кухиње.
„Нестали су фотокопир апарат, штампач, факс, калорифери и компјутер са комплентом базом података о раду школе. Такође, на школи је поломљено и неколико прозора кроз које су провалници највероватније ушли“, рекао је Ђорђевић. Он напомиње да ово није први пут да је школа разбијена и опљачкана али да сваки нови инцидент угрожава безбедност ђака и похађање даље наставе, која је, како наводи, овим озбиљно доведена у питање. „Овим инцидентом врши се притисак не само на ђаке и наставно особље већ на целокупан српски живаљ који живи на територији општине Обилић. Ово је основна школа, деца нису пунолетна а свакодневно доживљавају трауме. На наставу долазе аутобусом без полицијске пратње. Да ли треба да чекамо да се нешто ново деси да би овој деци неко обезбедио мирно похађање наставе? Искуство показује да школа није безбедна“, рекао је Ђорђевић. Према речима Ђорђевића школа „Бранко Радичевић“ је до сада неколико пута пљачкана и да је украдена опрема у већини случајева проналажена али починиоци никада. У главном штабу КПС полиције у Приштини КИМ радију је речено да ће полицијски извештај за медије током дана бити објављен.

Прочитано 2943 пута