Одштампајте ову страницу
среда, 23 мај 2012 12:59

Запаљене куће Срба повратника у Клини

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

letak pretnjeДве куће српских повратника у селу Дреновац код Клине ноћас су запаљене. У кућама, на којима је начињена велика материјална штета, није било никога, каже службеник општинске канцеларије за заједнице Ранко Костић.

Службеник општинске канцеларије за заједнице Ранко Костић рекао је за РТС да су ноћас запаљена две куће српских повратника у селу Дреновац код Клине.

"Запаљене су куће повратника Милована Радосављевића И Арсе Степића. На кућама је начињена велика материјална штета. Ватрогасци су угасили ватру, али је штета велика. Људских жртава нема, јер у кућама није било никога", рекао је Костић.

Срби повратници, како каже Костић, сумњају да је пожар намерно изазван.

У дворишту једне од изгорелих кућа пре десетак дана је остављен летак на албанском језику којим се Срби повратници у општини Клина позивају да се иселе.

Прошле недеље, 12 расељених Срба потписало је уговор о обнављању њихових порушених домова да би могли са породицама да се врате у њих.

Повратници у том селу оцењују да је управо настојање и тих 12 расељених породица да се врате узрок што је неко ноћас подметнуо пожаре, односно да је то порука да се Срби не враћају у Дреновац.

У Дреновцу су пре две ноћи непознати починиоци украли и две пумпе за бунаре са којих се повратници снабдевају водом.

Кликните на слику да бисте је видели у пуној величини

Прочитано 3186 пута Промењено среда, 23 мај 2012 13:01

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net