Одштампајте ову страницу
недеља, 04 септембар 2011 16:06

Роба са Косова са симболом државности

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
carina_kosovaПриштински лист "Коха Диторе" пише да договор Београда и Приштине о узајамном признавању царинских печата не значи почетак слободног протока робе, јер ће проблем представљати пратећа документација о пореклу робе, на којој ће, како тврди лист, бити ознака "Република Косово".
"Коха Диторе" пише да пратећа докумената о роби са Косова садржи симболе државности, међу којима је и сертификат о пореклу робе на којем пише "Република Косово", као и потврде о извозу и друге исправе издате од косовских институција.
У косовској влади, два дана након договора о царинским печатима, указују да ће инсистирати да Србија прихвати робу пореклом са Косова и документа са елементима државности.
Министарка трговине и индустрије Мимоза Кусари-Љиља је упозорила да ће за робу из Србије на Косову бити примењена одредба о реципроцитету онако како буде власт у Београду поступала према косовској роби.
Кусари-Љиља је прецизирала да ће реципроцитет бити примењиван не само за царинске печате, већ и у другим случајевима, уколико се појаве препреке у слободној трговини, било са Србијом или неком другом земљом.

Прочитано 4120 пута

Последње додато од kosmet.net