Одштампајте ову страницу
понедељак, 25 октобар 2010 22:15

Подела Косова и БиХ

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
montgomeriНекадашњи амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Југославији Вилијам Монтгомери изјавио је да би међународна заједница требало да дозволи Републици Српској (РС) да одржи референдум о независности и подсећа да је, за разлику од других америчких званичника, увек сматрао да је подела Косова најлогичније решење.

"Када сам дошао у Србију, знао сам да у САД постоји мишљење да ће Косово добити независност унутар постојећих граница и да је само питање када ће се то догодити", рекао је Монтгомери за лист Данас.

Према његовим речима, тај тренутак је наступио много брже него што је "желео и очекивао".

"Сећам се да сам на једном састанку у Вашингтону рекао да прво треба да остваримо циљеве, као што су повратак избеглица и обезбеђивање слободе кретања, и нагласио да ружичасти извештаји из Приштине нису истинити", рекао је Монтгомери.

За разлику од осталих америчких званичника, подсетио је он, већ тада сам сматрао да би подела Косова представљала најлогичније решење.

"Исти рецепт би требало применити у Босни и питам се зашто међународна заједница не дозволи РС да држи референдум о независности", навео је Монтгомери.

Прочитано 3424 пута

Последње додато од kosmet.net