Одштампајте ову страницу
четвртак, 11 август 2011 22:24

Преко Фејсбука најавио „Олују“ за Србе са Косова

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
poruka_za_olujuСтудент Америчког универзитета на Косову (АУК) Окет Хоџа је на Фејсбук групи, коју користе само студенти овог универзитета, најавио егзодус Срба са Косова укључујући и Србе студенте АУК-а, сазнаје КИМ радио.
У тексту који је постављен након немира на северу Покрајине пише „Операција Олуја. Ово је порука за Србе на Косову да их још један егзодус чека, укључујући АУК студенте. Жао ми је али то је једини начин за мир. Као што сви знају, Срби су изазвали ратове, убијање људи а сада траже милост: (Олуја 2011 на путу). Хвала!
Група на Фејсбуку „Студенти АУК-УАКЕРС“ окупља само студенте Америчког универзитета. Већина универзитета има сличне групе које им служе као место за дискусију о студијама, искустивима у учењу и саветима. Након кризе на северу студенти АУК-а су на страници у коју је увид имао КИМ радио, почели са постављањем бројних националистичких садржаја као што су они о бојкотовању српске робе, вређању Срба, називању погрдним именима а постављали су и фотографије са увредљивим садржајем.
Након поруке Окета Хоџе која најављује егзодус Срба страница је уклоњена са друштвене мреже.
Наставу на Америчком универзитету на Косову слуша 600 албанских и неколико српских студената.
Амерички универзитет у Приштини основан је 2005. године, а према информацијама са званичног сајта подршку му пружају УСАИД и Рочестер институт за технологију.
(Кликните на слику да би сте видели текст у оригиналу)

Прочитано 3128 пута Промењено четвртак, 11 август 2011 22:34

Последње додато од kosmet.net