Одштампајте ову страницу
петак, 10 јун 2011 21:49

Албанац: Оосетио сам мирис српске крви!

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
zutakucaКУрир: У извештају УН који Курир поседује албански сведоци детаљно описују како и куда су превозили Србе којима су вађени органи
„Убијте ме одмах, не желим да будем исечен у делове!“
Овако је запомагао Србин из камиона док га је Албанац возио ка кући јужно од Бурела у Албанији, где су живим заробљеницима, махом Србима с Косова, вађени органи. Та и многа друга језива сведочења део су извештаја који је Ејмон Смит, шеф Мисије Међународног суда у Хагу за Скопље и Приштину, послао Патрику Лопезу Терезу, шефу истраге овог суда.
У овом извештају, чију копију Курир поседује, налазе се сведочења осморице Албанаца из ОВК који су били задужени за транспорт Срба до Албаније током 1999. и 2000. Транспорт и хируршке интервенције спровођене су уз учешће високих официра ОВК, а операцију су подржавали оперативци бившег режима Салија Берише, констатује се у извештају.
- Рекли су нам да ћутимо и возимо ако желимо да доживимо старост - сведочи један од Албанаца.
ОВК знао за све
Иако тврде да у почетку нису знали да се људима које превозе у Албанију ваде органи, нису престали да се баве овим „послом“ кад су сазнали у каквој гнусној работи учествују!
- Кад сам питао шта ће бити с људима које превозим, неке од њих сам препознао као Србе, војници ОВК су ми одговорили да ће „упражњавати сечу дрва у Албанији“. Испоручио сам Србе на планини Паштрк. Следећи пут сам дошао на исто место, где ме је чекао Исмет
Тара из ОВК- препричава „Из­вор 2“, па наставља:
- Видео сам лешеве увијене у војничку ћебад. Осетио сам мирис крви, па сам знао да су свежи. Оба пола, мада углавном мушкарци. Утоварили су лешеве у камион и сипали прашак „капорит“. За дезинфекцију и против смрада.
Србима ломили руке

Сви извори говоре о брзим ноћним вожњама након операција у разним кућама/клиникама, до аеродрома Ринас поред Тиране. Сведоче и о лекарима - једном Арапину и албанским лекарима Адмиру и Ћамилу, који су загледали Србе, посебно њихове трупове.
- Ово је био први пут да сам чуо овако нешто и то ме је изненадило, пошто смо пре тога увек могли да бијемо Србе и да им ломимо руке и ноге по сопственој вољи - испричао је „Извор 1“, који је био веома тужан кад је схватио да су неке од девојака које је превозио, а којима су вађени органи - Албанке!
Равногорци први открили

До извештаја УН Курир је дошао захваљујући  Равногорском покрету Србије, чији председник Братислав Живковић каже да му је само стало да се открију починиоци ових злочина:
- Желимо само да се сви који су убијали Србе пронађу и казне.
Имена осакаћених Срби који су одвезени у Албанију:
* Властимир Стевановић,
* Драган Јаћимовић,
* Златко Антић,
*л Синиша Витошевић,
* Градимир Мајмаревић,
* Драгољуб Славковић,
* Младен Васић,
* Милета Ђукић,
* Пера Ристић
* Слађана Фан

Прочитано 3837 пута Промењено петак, 10 јун 2011 21:53

Последње додато од kosmet.net