Одштампајте ову страницу
понедељак, 24 мај 2010 23:30

Коха Диторе: Посета Коштунице илегална

Написао Извор: Коха диторе
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
albanskenovineМисија ЕУ на Косову објавила је данас вест да је за јучерашњи дан најављена посета председника Демократске странке Србије Војислаав Коштунице на северу Косова.
Косовски шеф полиције у међувремену је најавио да ће захтевати разјашњење од Еулекса о нелегалној  посети српских званичника на Косову.
Из мисије ЕУ на Косову стигао је одговор да "Еулекс није одговоран да даје дозволу за посете Косову, српским званичницима. Постоје процедуре и надлежности по овом питању. Препоручујемо да се српски званичници, поводом званичних посета придржавају процедуре ", рекао је Херодес.
Косовски шеф полиције Бехар Селими изјавио је за Радио Косово да  ће на крају тражити објашњење од ЕУЛЕКС-а због илегалне посете српских званичника на Косову.
"Ми ћемо тражити од наших  колега у  ЕУЛЕКС-у бољи ниво комуникације. Такође је више пута поновио да је потребно поштовати законе о границама, као и законе   о странцима ", рекао је Селими.
Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да  толерисање оваквих посета од стране власти у земљи наноси велику штету Косову.
Дан раније, Коштуница је у пратњи наоружаних људи ушао на територију Косова без дозволе за посету, због изборне кампање.
Коштуница је боравио у Звечану и другим местима на северу Косова где је тражио подршку његовој партији за нелегалне изборе који ће се одржати у Косовској Митровици, наводи данас косовски лист Коха Диторе.

Прочитано 3841 пута Промењено понедељак, 24 мај 2010 23:34