Одштампајте ову страницу
петак, 14 јануар 2011 15:26

Одлука о рег. ознакама још увек на снази

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
bajramrexhepiОдлазећи министар унутрањих послова Косова, Бајрам Реџепи, изјавио је данас да одлука о забрани нових српских регистарских ознака шест градова на Косову, и поред наслова у данашој штампи "Повучена одлука забране таблица", она је још увек важећа и непромењена, те да је ова вест лажна.
Имплементација ове одлуке на северу Косова због већинског српског становништва је немогућа и поред наредбе министра да се примени сила.
Након наредбе Бајрама Реџепија коју је издао  у уторак да КПС забрани кретање свих возила која носе нове регистарске ознаке косовских градова издате у Србији, опозиционе политичке странке  на Косову су  наредбу протумачиле као празану  одлуку.
У некима од изјава поводом обог проблема Реџепи је рекао да ће у преговорима бити једино разматрано питање о времену признавања косовских регистарских ознака од стране Србије.
Са друге стране из Еулекса тврде да нису били упознати са овом одлуком косовске владе, те да позивају на уздржаност обе стране.
На административном прелазу Јариње јуче је враћен аутобус са новим регистарским ознакама Косовске Митровице, а такође је полиција на овом прелазу  запленила нове регистарске ознаке власнику једног аутомобила.

Прочитано 4585 пута

Последње додато од kosmet.net