Одштампајте ову страницу
понедељак, 21 фебруар 2011 19:02

О.Игњатије: Прогнан сам од стране Теодосија

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
isusПосле периода жестоког и добро организованог медијског одстрела Владике Артемија и његовог монаштва, спроведеног од стране неславног трија кога чине поједини заблудели архијереји СПЦ, тамних и мрачних српских синова из државног апарата, и антипатриотских, прозападно оријентисаних медија, чинило се да је истина потпуно уништена и да од ње неће остати ни камен на камену. Међутим, милошћу Божијом истина и даље живи и све више осваја терен, при чему број оних који приступају истини из редова монаштва, свештенства и лаика постаје све већи. Писма подршке Митрополита Серафима и светогорских монаха, дванаест нових монаха и нови клирик Јереј Небојша (Стевић), прилив нових искушеника, стварају утисак да је „офанзива“ истине у пуном замаху, и да ће ускоро извојевати и коначну победу над лажју. У прилог томе инфо служба Епархије рашко-призренске у егзилу објављује још једну радосну вест, о још два клирика који су одлучили да се придруже катакомбном монаштву.

 

Ради се о свештеномонасима Георгију (Марковићу) из манастира Ђурђеви Ступови и Игњатију (Станићу) из манастира Драганац. Ова два свештеномонаха су у својим братствима од почетка заузели јасан став да је одлука Сабора о постављању Теодосија на трон Епархије рашко-призренске поред живог Епископа Артемија неканонска, па самим тим и неприхватљива, због чега су у међупериоду на Литургији помињали само Владику Артемија. Од скора, њихов боравак у манастиру доведен је у питање од стране нове безаконе епархијске управе. Контактирали смо поменуте свештеномонахе и упитали за разлоге такве њихове одлуке. Добили смо следеће одговоре:

Јеромонах Георгије: - Поред следовања свом духовном оцу и Епископу Артемију, још један од кључних разлога мог приступања монаштву у егзилу јесте изјава Патријарха Иринеја да је екумениста. Ја једноставно не желим да имам заједницу са јеретиком.

Јеромонах Игњатије: - Ја сам заправо прогнан из манастира од стране Теодосија због недвосмислено изреченог става да не могу да одбацим свог духовног оца - Владику Артемија, и његов акт о поновном враћању на трон Епархије рашко-призренске. При свему, расуђивање Владике Артемија по свим питањима предпостављам свом расуђивању.

Напоменимо и то да је Владика Артемије за ново пребивалиште оца Георгија одредио катакомбу у Новом Пазару, а за оца Игњатија катакомбу у Љуљацима. Поред ових клирика, на адресу Епархије рашко-призренске у егзилу недавно су стигле су и нове молбе за пријем у клир. И ови клирици, који за сада желе да остану анонимни, као главни разлог приступања Владици Артемију наводе изјаву Патријарха Иринеја да је екумениста. Одлука епархијске управе о поменутим клирицима ће ускоро бити објављена јавности.

Прочитано 4471 пута Промењено понедељак, 21 фебруар 2011 22:55

Последње додато од kosmet.net