Одштампајте ову страницу
субота, 12 мај 2012 22:38

Расељени из Житиња месец дана без струје

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
raseljeni zitinjeДванаест интерно расељених Срба из села Житиње у витинској општини, који су од 99 године смештени у објекту Земљорадничке задруге ,,Морава,, у Партешу општина Гњилане, суочавају се са бројним проблемима. 13. година  препуштени су сами себи и сналазе се како знају и умеју.
Најтеже је седмочланој породица Димић која двадесетак дана  живи у потпуно непримереним условима за 21. Век. Због неизмирених  рачуна  према Косовској енергетској корпорацији у износу од хиљаду евра, колико су расељени утрошили за протеклу годину, њима је искључена струја.
Нико ми од троје пунолетних синова није упошљен, немам никаква примања од чега да платим струју,  каже седамдесетогодишњи Трајко Димић за РТВ Пулс.
Исту судбину дели и четворочлана породица Кесић, и поред тога сто су обишли многе прагове, надлежни до сада немају слуха за њихов проблем.
Више пута тражили смо помоћ у косовској општини Партеш са седиштем у Пасјану, који су нам рекли да они немају финансијска сресдства да измере дуговања према КЕК-у каже Милош Кесић.
Због нехигијенске воде и  услова живота  видљиве су и последице, појавила се и  инфекција по телима станара овог објекта.
Координатор  за избеглице Републике Србије на КиМ Драган Велић за РТВ Пул рекао је да овај објекат као и десетак других на КиМ није регистрован као колективни центр, па тако да овај проблем није у њиховој надлежности. И поред тога ми смо у више наврата протеклих година финансиски  помагали расељене из Житинај који су смештени у Партешу, каже Велић.
Како сада ствари стоје решење проблема са искључењем струје расељеним у Партешу се још увек не назире крај.
РТВ Пулс
Прочитано 3537 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести