Одштампајте ову страницу
уторак, 29 јануар 2013 15:40

Лавров разочаран реакцијом Запада

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
lavrov
Разочарани смо реакцијом наших западних партнера на вандализам и рушење српских споменика на Косову, рекао министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
 
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да је Москва разочарана реакцијом западних партнера на скрнављење српских надгробних споменика на Косову, "тим пре што су тамо били и споменици херојима Другог светског рата".
 
"Разочарани смо реакцијом наших западних партнера на вандализам и рушење српских споменика, укључујући и споменик из Другог светског рата", рекао је Лавров на конференцији за новинаре после сусрета са министром спољних послова Македоније Николом Попоским.
 
Према његовим речима, Русија је против прекрајања граница у Европи и сви треба да поштују
Хелсиншку повељу, а то се односи и на ситуацију на Балкану.
 
Лавров је тиме одговорио на питање о позивима из Албаније на уједињење албанских територија.
 
Шеф руске дипломатије је подсетио да је на Балкану проливено много крви и додао да "нико не жели понављање таквог сценарија".
 
Македонски шеф дипломатије је истакао да Европа не подржава ни национализам, ни прекрајање граница, и оценио да евентуално прекрајање граница не би довело до стабилности у региону ни просперитета.
 
Коментаришући понуду председника Србије Томислава Николића да посредује у спору Атине и Скопља око назива Македоније, Попоски је рекао да тај спор треба да буде решен у оквирима УН.
 
"Једино у УН тај спор може да се реши. Једина помоћ коју земље нашег региона могу да дају јесте стимулисање позитивне климе и мостова за сарадњу", истакао је Попоски.
Извор: РТС
Прочитано 107495 пута Промењено уторак, 29 јануар 2013 15:44

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net