Одштампајте ову страницу
недеља, 17 фебруар 2013 10:37

Чеси већи Срби од Срба

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
ceska kosovojesrbija
За нас, Косово је било, јесте и увек ће бити српско. Чак и велике силе су дужне да се придржавају међународног права, закључују организатори протеста.
 
ПРАГ - Поводом пете годишњице једнострано проглашене независности Косова, чешко удружење "Пријатељи Срба на Косову" организоваће данас, на Вацлавском тргу у Прагу, протест под паролом "Косово је српско", а сличан скуп одржан је јуче у пољској престоници Варшави.
 
У позивници за протестни скуп у Прагу, објављеној на сајту чешког удружења и на фејсбуку, наводи се да се "отимање јужне српске покрајине Косово и Метохија од Републике Србије сматра грубим кршењем међународног права, Повеље Уједињених нација и завршног Хелсиншког споразума".
 
"Нико нема право да мења границе држава силом и принудом. Проглашење "независности" Косова и чињеницу да су га признале неке земље, укључујући и Чешку, сматрамо увођењем закона џунгле у међународне односе", наводи се у позиву.
 
Организатори протеста у Прагу су нагласили и да желе да живе у свету у којем се међународни споразуми поштују.
 
"За нас, Косово је било, јесте и увек ће бити српско. Чак и велике силе су дужне да се придржавају међународног права", закључују организатори протеста.
 
Скуп у Варшави организовало је удружење "Пољаци за српско Косово", које је у позивници за протест навело да "Пољаци добро знају шта значи распарчавање државе и отимање историјских земаља".
Прочитано 4033 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net