Одштампајте ову страницу
уторак, 24 март 2015 18:47

Гњилане: Аутобуси са српским ученицима заустављени. КПС избацила ученике напоље и конфисковала регистарске ознаке

Написао
Оцените овај чланак
(1 Глас)

gnjilane zaustavljeniautobusi

Два аутобуса „Колашин превоза“ који свакодневно превозе српске ученике од школе до куће, заустављени су данас око 14 часова на излазу из Гњилана у правцу Бујановца од стране двојице полицајаца КПС-а,  а деца су буквално избачена из аутобуса. Без обзира што су у аутобусу била деца која су се враћала својим кућама, КПС полиција није дозволила да возачи превезу ученике до оближњих српских села.

Претпоставља се да је проблем у (не)поседовању дозволе за обављање организованог превоза.

У патроли која је највервотаније чекала аутобусе са српским ученицима била су двојица полицајаца албанске националности.

Како ствари стоје, настава у средњим школама у општинама Гњилане и Ново Брдо неће моћи да се одвија, јер аутобуси који превозе ученике не могу да саобраћају наредних дана, зато што је полиција одузела регистарске ознаке, а возачима је уручен документ на албанском језику.

Имајући у виду да је слобода кретања ограничена и да је удаљеност од школа до кућа ученика од три до тридесет километара, такав потез КПС-а носио је извесни ризик.

КПС је могла да дозволи да се ученици превезу до својих кућа и да на крају заустави аутобусе и уручи им документ о забрани кретања. Овакав поступак КПС-а представља додатни притисак на Србе на овом подручју.

Прочитано 5091 пута Промењено уторак, 24 март 2015 19:06

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести