Одговори на коментар

Разочаран текстом који је овде објављен, пре свега као човек, а после и као дугогодишњи, редовни професор Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, на факултету који се бави образовањеим и васпитањем будућих школских кадрова, написаћу пар речи како бих исказао своје незадовољство тренутним стањем у школству и уопште у друштву.
Драго ми је да још увек постоји место где то могу да учиним овако анонимно, јер именом и презименом је тешко успротивити се систему који је данас инсталиран на Косову и Метохији. Просто не желим да на себе навучем гнев и бес оних који данас имају моћ.
Као што сте већ написали, какво је руководство, такво је и школство. Спрега политике и власти довела је до тоталног уништења школског система, који је уназад деценијама грађен, али није то све. У ситуацији смо да је данас неписменост завладала и на високошколским установама, када кажем неписменост мислим на наставни кадар на високошколским установама, који се пресликава на ниже степене образовних установа. Данас смо на врхунцу мешања политике у оброзовање деце. И нас су учили и ја данас учим будуће колеге да се клоне политике и увлачења политике у школама. Молим све оне разумне који ово читају, а који имају удела у креирању политике образовања на Косову и Метохији, да схвате озбиљност и да промене смер кретања у позитивно, да коначно неко има макар један разлог да остане овде на Косову и Метохији. У супртном, ако је наше друштво постало зависно од политике, овде ће остати само они ЗАВИСНИЦИ, а они који макар мало имају здравог разума, побећи ће од њих заувек. Зато не дозволимо да Косово и Метохија остане без српске младости на којој требамо да темељимо наш опстанак. УГАСИТЕ ПОЛИТИКУ И УКЛОНИТЕ ПОЛИТИЧАРЕ ИЗ ШКОЛА!
П.С. Надам се да ће мој коментар бити објављен.