Одштампајте ову страницу
среда, 21 април 2010 13:47

Кеменовани повратници у селу Жач

Написао Извор: КИМ Радио
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
zacШатори у којима привремено борави 26 повратничких породица у селу Жач код Истока синоћ су каменовани, сазнаје КИМ радио. Повређених међу српским повратницима није било.
Синоћ у касним вечерњим сатима група Албанаца из Жача каменовала је шаторе у којима Срби повратници чекају на изградњу кућа, након што су се почетком месеца вратили у село.
Координатор за повратак у општини Исток, Весна Маликовић, потврдила је КИМ радију да је протест Албанаца,који се противе повратку Срба у село Жач, одржан и јуче. „Шатори са повратницима каменовани су синоћ око 22 и 30, али срећом повређених није било“.
Она је навела да је инцидент узнемирио повратнике који су ноћ провели дежурајући поред шатора.
На јучерашњем састанку повратника са представницима општинске комисије, УНХЦР-а и министарства за повратак није постигнута сагласност о изградњи кућа.
Министар за повратак и заједнице Саша Рашић кренуо је у Жач како би им пренео поруку да инциденти не треба да их спрече у намери да ту остану.
Министарство за повратак затражило је за сутра одржавање хитне седнице Савета за безбедност Косова којим председава премијер Хашим Тачи.

Прочитано 2311 пута Промењено среда, 21 април 2010 13:53