Одштампајте ову страницу
петак, 11 јун 2010 22:48

Повређено троје Срба

Написао Извор: КИМ Радио
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
kmЈедан косовски Србин лакше је повређен, а још двојица су задобила огреботине када их их синоћ у северном делу Косовске Митровице напала неколицина Албанаца. Полиција је привела нападаче.
Инцидент се догодио у мултиетничком насељу Три солитера у Косовској Митровици. Тројица Албанаца напала су групу младића српске националности а према наводима полиције ради се о етнички мотивисаном нападу.
Портпарол КПС полиције у Косовској Митровици, Бесим Хоти, изјавио је КИМ радију да је полиција привела тројицу нападача који су синоћ саслушани и против њих је покренут кривични поступак али ће, како је казао, бити пуштени да се бране са слободе.
Хоти је оценио да се ради о етнички мотивисаном нападу и да у полицији претпостављају да је по среди одговор на напад Срба на Албанце у Косовској Митровици који се догодио прексиноћ.
"Полиција је привела тројицу Албанаца из Микронасеља. Све се догодило испред насеља “Три солитера”. Нападачи су потом преко једног помоћног моста побегли у јужни део града, где су двојица осумњичених ухапшена", рекао је он.
Један од повређених Срба збринут је у митровичкој болници, док су друга двојица прошла са огреботинама. У последња 24 часа ово је други озбиљан инцидент у Косовској Митровици, а ЕУЛЕКС полиција је већ појачала присуство у појединим мешовитим градским квартовима. Шест особа, од који су идентификована двојица српских младића, претукли су прексиноћ у Микронасељу у северном делу Косовске Митровице четворицу албанских младића.

Прочитано 2464 пута