Одштампајте ову страницу
недеља, 29 август 2010 16:24

Експлозија у селу Бостане на Косову

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
bostaneШест особа повређено, од којих једна теже, у синоћној експлозији у селу Бостане у општини Ново Брдо. Косовска полиција искључује могућност да је реч о етнички мотивисаном нападу. Потрага за Срећком Перићем, осумњиченим да је активирао ручну бомбу.

У експлозији која се догодила синоћ у селу Бостане у општини Ново Брдо на Косову шест особа је повређено, од којих једна теже, али су сви ван животне опасности. Повређени су одмах пребачени у болницу у Грачаници.

Теже је повређен Ћазим Јашари (58), који задобио повреде у пределу стомака, рекао је агенцији Танјуг доктор Стојан Секулић додавши да је пацијент оперисан и да је његово стање стабилно.

Прострелне ране од гелера у пределу доњих и горњих екстремитета задобили су Вуксан Костић (14), Данило Ђорђевић (15), Бесим Јашари (29), Азир Јашари (33) и Марко Ивковић (22), рекао је доктор Секулић.

Помоћник министра за Косово и Метохију Драган Петковић посетио је породице шест особа повређених у експлозији бомбе и са мештанима разговарао о том инциденту.

Експлозија се догодила синоћ око 22 сата у импровизованом угоститељском објекту у центру села за време прославе сеоске славе.

Регионални портпарол Косовске полицијске службе Исмет Хашани изјавио је да полиција трага за косовским Србином Срећком Перићем који је осумњичен да је синоћ активирао ручну бомбу.

Хашани је изјавио Танјугу да полиција искључује могућност да је напад етнички мотивисан. Портпарол КПС-а је додао да су припадници Кфора, који су изашли на место догађаја заједно са припадницима КПС, пронашли још једну бомбу која није експлодирала.

Хашани је додао да ће детаље у вези са овим инцидентом полиција саопштити током дана.

У селу Бостане живи двадесет српских и четрнаест ромских породица.

Прочитано 3546 пута

Последње додато од kosmet.net