Одштампајте ову страницу
недеља, 01 август 2010 21:58

Русија очекује седницу Савета безбедности 3. августа

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
ruskazastavaНа инсистирање Русије у уторак 03.августа највероватније ће бити одржана седница Света Безбедности посвећена Косову и Метохији.
Русија, која од данас преузима председавање Саветом безбедности УН, очекује да ће седница Савета посвећена Косову и Метохији бити одржана 3. августа, речено је агенцији Бета у руским дипломатским изворима.
Ти извори су рекли да представник Русије у УН у понедељак наставља консултације са чланицама СБ УН о термину одржавања седнице. Русија је, према истим изворима, заинтересована да седница буде одржана што пре.
Руско министарство иностраних послова је потврдило 22. јула, после одлуке МСП о Косову, да је став Москве остао непромењен и да не намерава да призна косовску независност. Истакнуто је да је решење косовског проблема могуће једино путем наставка преговора заинтересованих страна, на основу Резолуције 1244 СБ УН.
Учешће на седници Савета безбедности УН 3. августа у Њујорку најавио је и шеф српске дипломатије Вук Јеремић. Према писању медија у Приштини очекује се да седници СБ присуствује и косовски министар спољних послова Скендер Хисени.
Радио Дојче веле је пренео да је  генерални секретар УН-а Бан Ки Мун члановима Савета поделио свој редовни извештај о догађајима на Косову у периоду од 16. марта до 15. јула. Генерални секретар у извештају потврђује да је предложио високој представници ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон да се изасланици укључе у разговоре између Приштине и Београда.

Прочитано 3245 пута

Последње додато од kosmet.net