Одштампајте ову страницу
уторак, 17 јул 2012 23:03

РТС: УН без одговора о Косову

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
unНајмоћније тело светске организације расправљало у Њујорку, иза затворених врата, о стању на Косову, посебно о недавним посетама сиријских побуњеника и представника нових либијских власти Приштини.
Заменик руског амбасадора при УН, Саша Панкин је инсистирао на расветљавању недавних убиства двојице Срба на Косову, али и истрагама о застрашивању српских повратника на Косово, рекао је за Интернет портал РТС-а извор у УН.
Али, како је навео тај извор, Русија није добила одговор ни на једно од неколико питања постављених шефу мировних операција УН Ерву Ласусу, јер је Фрацуз рекао да о убиствима Срба и посети сиријских устаника не зна ништа.
Осим питања везана за убиства Срба, Русија је осталим државама пренала озбиљну забринутост због најава да би борци из Либије и Сирије могли бити увежбавани на Косову, а да ће, заузврат, Триполи после формирања нове владе признати независност Косова, као и да ће, после свргавања режима Башара ал Асада, истим путем поћи и Дамаск. 
Консултације Савета безбедности УН одржане су после серије напада на Србе током прославе Видовдана на Косову, када је више од тридесет особа повређено у одвојеним инцидентима код Мердара и Газиместана.
Редован извештај генералног секретара УН Бан Кимуна о стању на Косову биће подељен амбасадорима Савета безбедности до краја месеца, односно након његове Балканске турнеје.
Прочитано 3321 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести