Одштампајте ову страницу
недеља, 05 август 2012 10:36

Политика: Косово снабдева Немачку органима

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

trgovina organima nemackaИзвор: Политика - Немачки истражни органи посредно су ушли у траг језивој истини. Захваљујући репортажи с лица места, из Приштине, водећег немачког политичког недељника „Шпигл”, почело је да се одмотава клупко илегалне трговине и пресађивања органа, чији је главни центар – приштинска клиника „Медикус”.

Име ове установе редовно се помиње у вези с трговином органа киднапованих Срба на Косову, али и многих других жртава такозване медицинске мафије.

Према подацима до којих је дошао бивши швајцарски сенатор Дик Марти, у функцији истражитеља Парламентарне скупштине Савета Европе, али и према наводима специјалног иследника Еулекса, Канађанина Џонатана Ратела, приштинска клиника, штавише, један је од главних снабдевача престижних клиника у ЕУ. „Пошиљке” одлазе, пре свега, у немачке специјализоване болнице у Гетингену, Регензбургу и Берлину.

Језива истина, посматрано из угла српских жртава и њихових породица, састоји се у претпоставци која је предмет свих истрага у овом предмету. Органи Срба отетих на Косову, за време ратних операција 1999. године и касније, послужили су као „улазница” клинике „Медикус” у круг болница познатих по пракси илегалне трансплантације органа. Приштинска клиника, према наводима истражитеља Еулекса, сумњичи се за трансплантацију у, тек, двадесетак до тридесетак случајева. „Медикус” се, попут клиника у Молдавији и Казахстану, усредсредио на „вађење” органа жртвама и на њихово прослеђивање на адресе реномираних светских клиника где су имућни пацијенти чекали да им се пресади бубрег или јетра...

Недељник „Шпигл” упознао је у насловној репортажи издања број 31/2012 од 29. јула ове године, тамошња јавност, наравно и јавно тужилаштво, са случајем немачког држављана коме је пресађен бубрег једне руске емигранткиње из Израела. За суму од тачно 81.892 евра и 72 цента, „пацијент Валтер” (право име и презиме се не саопштавају јавности) добио је здрав орган, а донаторки „Вери” је исплаћена „откупнина” од – осам хиљада евра.

Случај који је „Шпигл” обелоданио у репортажи с лица места, а на основу података које је добио у, каже се окружењу обавештајне службе БНД, поклопио се, временски, са афером незаконитих трансплантација која већ месец дана потреса Немачку.

.................................................

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 05.августа.

Прочитано 3796 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net