Одштампајте ову страницу
субота, 19 јануар 2013 11:25

Остају српске институције на Косову

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
vulin
Србија не сме да дозволи да Срби на Косову и Метохији остану без пажње своје државе, да остану без свог система, да их било ко гурне у систем нечега што покушавају да направе косовском државом - каже директор Канцеларије за КиМ.
 
Директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин изјавио је да институције Срба на Косову остају и да не треба уносити немир међу Србе у јужној српској покрајини.
 
Вулин је објаснио да је Београд у последњој рунди дијалога успео да обезбеди да новац од царина не иде у буџет Приштине, већ у посебан фонд, у којем ће, како је рекао, бити представник Срба са Космета и привремених институција у Приштини, а одлуке ће се доности консензусом.
 
- Новац иде у међународни фонд, односно у фонд који ће креирати високи представник ЕУ на Косову и Метохији. У њему ће бити представник Срба са севера Косова и Метохије и биће представник привремених институција у Приштини, а одлучиваће се консензусом. Дакле, Срби имају право вета и тај новац ће моћи да се користи искључиво на простору Косова и Метохије – објаснио је Вулин.
 
Он је додао да ће спровођење споразума бити контролисано од стране трипартитне комисије, у којој ће се налазити и представник Срба са севера Косова и Метохије, па ће сам на лицу места моћи да се увери и каже шта је кршење споразума, а шта није.
 
Вулин је напоменуо да ће се наредних дана само наставити процес имплементације споразума о интегрисаном управљању прелазима.
 
- Немојмо да уносимо немир међу Србе на Косову и Метохији, институције остају. Ништа није договорено. Никаквих нових договора нема, ништа се од сутра неће десити, наставиће се живот као и до сада – рекао је Вулин гостујући на РТС.
 
Према његовим речима, “наша предузећа која имају садашње регистрације, било да их је регистровао УНМИК или Агенција за привредне регистре, неће морати поново да се региструју, користиће и даље исти ПИБ број и неће ући у други порески систем“.
 
- Србија не сме да дозволи да Срби на Косову и Метохији остану без пажње своје државе, да остану без свог система, да их било ко гурне у систем нечега што покушавају да направе косовском државом – подвукао је Вулин.
Прочитано 39217 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net