Одштампајте ову страницу
четвртак, 28 фебруар 2013 17:07

Укинута суспензија полицајцима КПС због рушења споменика у Витини

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

vitina rusenje spomenika

Косовски полицајци албанске националности који су прошлог месеца због учешћа у рушењу споменика борцима НОБ-а у Косовској Витини суспендовани, враћени су на посао у полицијским станицама у којима су радили до тада.

Становници албанске националности у Косовској Витини након рушења споменика УЧПМБ у Прешеву, 21. јануара 2013. године порушили су споменик учесницима НОБ-а у Косовској Витини, а на аматерским снимцима који су постављени на интернету, види се да су им томе  помагали присутни полицајци КПС-а. Руководство КПС-а је суспендовало полицајце који су учествовали у вандалском чину, да би након само месец дана били враћени на посао, осим командира у Гњилану.

Овакав потез косовске власти показује да је суспензија полицајаца у Косовској Витини политички чин и саучесништво у вандалским акцијама рушења више од стотину надгробних српских споменика на читавој територији Косова и Метохије.

Прочитано 3669 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net