Одштампајте ову страницу
петак, 15 март 2013 21:47

Тачи тражи да нас поново бомбардују!

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
hasim taci3
Одлука Србије да распише изборе у јужној покрајини за Хашима Тачија је провокација отвореног сукоба, па прети ангажовањем Америке, НАТО и ЕУ. Ако дође до промена граница на Балкану, Албанци ће бити у једној држави
Хашим Тачи
 
Косовског премијера Хашима Тачија толико је разбеснела одлука Србије да и на Космету распише парламентарне и општинске изборе да је готово запретио новим ратом, и то уз ангажовање страних сила!
 
Србија провоцира отворени сукоб с државом Косово који може имати последице по цео регион и свеукупно међународно ангажовање у региону, како САД-а, тако и НАТО и ЕУ – рекао је Тачи за Коху Диторе.
 
Исти лист преноси и да је Тачију обећано да ће му, ако прихвати фусноту за регионално представљање Косова, бити обезбеђен сусрет с америчкими председником Бараком Обамом.
 
То обећање му је дато током последње посете заменика америчке државне секретарке Вилијама Бернса Приштини, која је утицала да Косово у фусноти прихвати и помињање Резолуције 1244 СБ УН из 1999, што је Приштина до тада изричито одбијала – наводи лист.
 
Косовски премијер ту није стао, па је поручио да би, ако дође до промена граница на Балкану, Албанци најбоље и најлакше живели у једној држави.
 
Што се тиче претензија за промену границе, ја сам у име владе свим међународним пријатељима ставио до знања поруку свих институција и грађана да би Албанци најлакше и најбоље могли живети у једној јединој држави – рекао је он.
 
 Оливер Ивановић, државни секретар Министарства за Космет, поручује Тачију да се сталним претњама насиљем не препоручује међународној заједници.
 
Тачи се мало преценио. Типично је за људе с наших простора да мисле да се Обама и Путин буде ујутру с размишљањима о нама и нашим проблемима. Не разумем како то избори могу да провоцирају било какве инциденте када постоји континуитет у њиховом одржавању од 1999. године – каже Ивановић.
Прочитано 4202 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net