Одштампајте ову страницу
недеља, 07 јул 2013 22:49

Албанци напали жандаре код Куршумлије

Написао
Оцените овај чланак
(1 Глас)

zandarmerijaupresevu

  • Косовски медији:   У оружаном сукобу код Подујева, вечерас су рањена петорица Албанаца који су пребачени у болници у Приштини. Косовска полиција је потврдила да је  дошло до сукоба Албанаца који су секли шуму са српском полицијом.

 

Припадници Жандармерије сукобили су се вечерас у атару куршумлијског села Боровац на административној линији са Косовом са наоружаним Албанцима са Косова који су крали шуму и том приликом су рањена најмање два Албанца.

"Група Албанаца је напала из аутоматског оружја патролу Жандармерије на територији Србије у атару куршумлијског села Боровац", рекао је Дикић агенцији Бета.

Дикић је рекао да је Кфор обавестио Жандармерију да су рањена два Албанца и да су они пребачени у болницу у Приштини.

Командант Жандармерије је рекао да се сумња да је у том оружаном инциденту било још рањених Албанаца. Они се, како наводи Дикић, још крију у шумама у атару села Боровац на територији централне Србије.

У току је акција потраге за рањенима. "Ако ноћас пронађемо рањене указаћемо им медицинску помоћ", рекао је командант Жандармерије. 

Припадници Жандармерије су после инцидента блокирали административну границу са Косовом у атару села Боровац на територији општине Куршумлија.

Косовска полиција потврдила је да се догодио инцидент не наводећи никакве детаље, док приштински Експрес преноси да су четири особе пребачене у болницу. 

Извештач агенције Бета у атару села Боровац видео је неколико санитетских возила и велики број припадника Жандармерије.

Према тврдњама мештана и незваничним информацијама из извора полиције, наоружана група Албанаца прешла је административну границу и у атару села Боровац покушала да илегално сече шуму. Том приликом они су напали припаднике Жандармерије који су се налазили у близини.

У селу Боровац живи двадесетак мештана међу којима је петоро деце. Мештани кажу да су сви јако узнемирени и уплашени, јер ово није први пут да избијају оружани инциденти у близини њихових кућа. У протеклих десетак дана ово је трећи оружани инцидент у овом селу.

Прочитано 3741 пута Промењено недеља, 07 јул 2013 23:13

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net