Одштампајте ову страницу
недеља, 12 јануар 2014 20:08

Део Вулинових (не)испуњених обећања

Написао
Оцените овај чланак
(1 Глас)

vulin1

јануар 2013. - Немојмо да уносимо немир међу Србе на Косову и Метохији, институције остају. Ништа није договорено. Никаквих нових договора нема, ништа се од сутра неће десити, наставиће се живот као и до сада – рекао је Вулин гостујући на РТС. (дец. 2013. “Држава ће бити овде у свом пуном капацитету и неће дозволити да не можете да живите”).

Децембар 2013. (Почетак укидања српских институција на Косову и Метохији) Закључком Владе Србије од 13. децембра предвиђено је да сви запослени у полицијским управама јужно од Ибра који имају пребивалиште на Косову буду пензионисани до краја године. Полицајцима је забрањена промена пребивалишта, као и право наслеђивања породичне пензије, чиме су повређена основна законом предвиђена људска права.


 

Април 2013.    ОСТАВКА  „Данас пред вама и пред народом, а сутра пред Владом и Српском напредном странком морам да понесем оставку на место директора Канцеларије“, рекао је Вулин за Радио–телевизију Србије.
Вулин је навео да је и током бриселских преговора био против парафирања споразума у облику у ком је он на крају прихваћен.
„Дао сам реч Србима са Косова да ће споразум бити другачији и да ћу успети да направим оно што је можда немогуће“, рекао је Вулин и додао да у потпуности подржава захтев Срба са Косова да буде расписан референдум о споразуму Београда и Приштине.

Мај 2013. ШАЛИО САМ СЕ  „Бриселски споразум је постао део наше реалности и као такав утиче на свакодневни живот свих који живе на КиМ. Радићу на томе да се та реалност никако не мења мимо интереса наше државе и нашег народа. Спроводићу политику Владе Србије увек водећи рачуна о ономе шта мисле и осећају Срби са Косова. Уосталом посета Александра Вучића северу показала је да ће то бити званична политика владе па ћу и ја тако радити”, казао је Вулин.


 

јул 2013. Локални избори ће бити организовани свуда где има расељених или рођених на KиM, тако да и премиjер Ивица Дачић, као рођени Призренац, има право гласа – замолићу га да изађе на изборе.

Новембар 2103. Аутобус са шест расељених приштинских Срба, који је из Ниша кренуо за Приштину, вратила је косовска полиција са административног пролаза Мердаре уз образложење да не могу да уђу на Косово, јер, како су рекли, желе да учествују на сутрашњем гласању на Косову.


 

Август 2013. Да би учествовали на изборима, Срби не морају да признају државу Косово и Срби не морају да постану држављани републике Косово. Споразум је статусно неутралан и само под тим условима и без икаквих обележја непостојеће државе, Срби ће прихватити бирачке листиће - рекао је Вулин.

Јануар 2104. Након што је Крстимр Пантић одбио да потпише документ о именовању за градоначелника који је имао државне симболе самопрокламоване Републике Косово) "Срби су изашли на избори и изабрали своје представнике, три су градоначелника положила заклетву, ако треба да се понове избори поновиће се - важно је да Срби остану јединствени као што јесу", навео је Вулин.


 

 

 

Прочитано 11272 пута Промењено недеља, 12 јануар 2014 20:34

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net