Одштампајте ову страницу
субота, 25 јануар 2014 16:16

Нападнут жандарм у Прешеву, нападач убијен

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

zandarmerijaupresevuРТС: Нападач, идентификован само као држављанин Норвешке, страдао после напада на припадника Жандармерије у Прешеву. Припадник Жандармерије повређен али није животно угрожен, сазнаје РТС.

У прешевском насељу Железничка станица јутрос је нападнут и повређен припадник Жандармерије, који се у том тренутку налазио на стражарском месту.

Жандарм је ударен тупим предметом у главу испред кухиње где се хране припадници жандармерије и није животно угрожен.

Како РТС сазнаје из полицијских извора, нападач је отео пушку жандарму и отворио ватру, када су припадници жандармерије одговорили. Незванично се сазнаје да је нападач страдао и да реч о држављанину Норвешке, који је привремено боравио у Прешеву.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић указао је да ће се полиција о том случају огласити пошто буде завршен увиђај.

Полицијски синдикат Србије истиче да су припадници граничне полиције, спасили живот жандарму, кога је хтео да убије, како се наводи, припадник вехабијског покрета, држављанин Норвешке.

Какао се истиче, нападача је ударио жандарма циглом у главу, а потом узео његову аутоматску пушку. "Испалио је неколико метака у жандарма, али га је, срећом, промашио", наводи у саопштењу председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић.

То су, како се истиче, виделе колеге из граничне полиције, који су били у близини и брзом интервенцијом спречили убиство полицајца, а нападача ликвидирали.


 

Према писању једног Албанског интернет портала, претпоставља се да је убијени нападач на жандармерију у Прешеву, норвешки држављанин чија је супруга из Македоније, азаједно су живели у близини Прешева.

Прочитано 4470 пута Промењено субота, 25 јануар 2014 17:09

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net