Одштампајте ову страницу
уторак, 22 јануар 2013 17:12

Бабљак (Урошевац): Оскрнављена црква и обијене три куће

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

crkva babljak

 

У повратничком селу Бабљак код Урошевца проваљена је и оскрнављена црква Свете Тројице. Дан раније обијене су три повратничке куће из којих ништа није однесено, сазнаје КИМ радио.
Ову информацију КИМ радију је потврдио координатор општине Урошевац, Милан Јањић. Он је казао да је полиција обавила увиђај.

„Мештани су приметили да је обијена црква Свете Тројице у Бабљаку.Разбили су стакло на цркви. Покушали су да уђу и да из цркве однесу свећњак али у томе нису успели пошто им је пролаз био мали“, казао је Јањић.

Он је такође КИМ радију потврдио информацију да су јуче обијене три куће у које тренутно нико не живи. Осим материјалне штете на улазним вратима, из кућа ништа није однето.

Бабљак је једно од повратничких села у општини Урошевац где тренутно живи девет српских породица. Пре рата у овом месту живело је преко 300 људи.

Прочитано 10334 пута Промењено уторак, 22 јануар 2013 17:43

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net