Срби за Србе-СМС на 7763
Вести
ДУХОВНИ НЕИМАР КОСОВСКОГ ПОМОРАВЉА - четвртак, 22 август 2019 21:53
Дичићи из Страже ће добити нову кућу! - недеља, 16 децембар 2018 23:04
уторак, 05 фебруар 2019 11:01

Маратонци у борби за правду са КиМ моле Ђурића да их прими, макар и на шеталишту.

markodjuric
Колико држава и њене институције задужене за бригу о Србима на Косову и Метохији воде рачуна о њима, можда најбоље говори пример десеторо преварених Срба који су 2008. године били натерани да потпишу отказна решења, уз политичку садржину изјаве, а онда их је држава претворила у социјалне случајеве и данас слушају разна обећања службеника Канцеларије за Косово и Метохију, једанпут месечно.
Да је проблем десеторо преварених Срба са  Косова и Метохије, обавеза неких претходних Влада, наслушали су се ови људи од политичара.
"У време када смо се надали да ће политичка опција која је на власти повољно решити наш проблем, догодило се оно што нисмо могли да претпоставимо, држава нас је оставила на улици".
Ако се на овај начин решавају нагомилани проблеми Срба са Косова и метохије, сасвим је јасно што одатле свакога месеца оде по десетак српских породица.
Иста судбина чека и ове људе.
 
Зашто Марко Ђурић не жели да саслуша ове људе?
Молбу за пријем код директора Канцеларије за Косово и Метохију слали су на десетине пута, али одговор нису добили никада, већ само наизглед уверљива обећања да ће проблем бити решен, а све у циљу како они кажу опстанка Срба на Косову и Метохији. У тродневнпој посети Косову и Метохији, господин Ђурић није имао времена да саслуша десеторо насамарених Срба.
 
Ето тако држава брине о свом народу на Косову и Метохији, а прича о опстанку је само једна од популистичких парола које се свакодневно просипају у јавности.
 
На местима где су по Уговору радили ови Срби до 2014. године, држава је почела да запошљава, али рођаке неких челника Српске листе, који се у најмању руку хвале да је то завршено само једним позивом у Канцеларији за Косово и Метохију. Један од њих је брат председника општине Клокот, Здравко Дејановић, који је по Уговору запослен у Пореској управи, у Експозитури Шилово у Горњем Кусцу код Гњилана.
 
Како је могуће да у овом случају Канцеларија за Косово реши проблем само једним телефонским позивом, а неко на милост чека више од десет година.
Након последњег обраћања јавности и намере да 21. јануара оду у Београд, и пред овом институцијом сачекају господина Ђурића, експресно су добили позив из Канцеларије за Косово и Метохију. Господин који се представио као Немања Кијачић из Канцеларије за Косово и Метохију, буквално их је одвратио од те намере, обећавајући да ће по Ђурићевом налогу проблем бити решен на релацији Канцеларија за Косово и Метохију - Пореска управа - Министарство финансија - Влада Србије, али да писмених доказа о томе нема, те да буду стрпљиви јер они мисле на њих.
 
"Од тада до данас, иако смо тражили одговор, овај господин не одговара на електронску пошту, путем које смо поред телефенског добили и писмена обећања.
Дописивање и телефонско контактирање траје од Новембра прошле године. Углавном се све своди на обећања, рекли би празна, кажу преварени бивши радници Пореске управе".
 
Све већи медијски мрак
Неки интернет портали којима смо слали сличне дописе одбили су да објаве наш текст, под изговором да су добили упозорења да такве ствари убудуће не објављују.
Нашем стрпљењу је време одавно истекло, а сада смо и насамарени па и осрамоћени јер смо погазили своју намеру коју смо најавили у писаним медијима.
Ипак, и поред свега, десеторо бивших радника Пореске управе неће одустати од своје намере да се састану очи у очи са главним представником институције, која је задужена за решавање проблема Срба на Косову и Метохији, па макар то било и на неком шеталишту.
 
За који дан навршиће се једанаест година од преваре која ове људе сигурно удаљава од својих родних места
Њихова борба за опстанак на Косову и Метохији тек предстоји и никада неће одустати од тога, јер ако је Апелациони Суд преиначио одлуку Основног Суда и пресудио у корист државе и Владе Републике Србије, која је писменим актом објављеним у Службеном Гласнику Републике Србије, наредила и позвала Србе да напусте косовске институције, шта преостаје једном обичном човеку него да стане пред врата релевенатне институције и правду и милост тражи од оних који ту државу воде. 
 
Са друге стране и ова Влада је недавно позвала запослене у Косовском заштитном корпусу да напусте исти и дала им је плате. Да ли ће у некој наредној Влади и ови људи постати обавеза претходне Владе, питање је за људе који воде ову земљу? 
 
Министарство финансија Републике Србије поступило је различито у два иста случаја. Управа царина Републике Србије прихватила је спорни Закључак Владе Републике Србије из 2008. године и раднике Унмик Управе царине примила у службу, док је за Пореску управу Србије тај Закључак неважећи. Министарство правде Републике Србије, прихватило је као валидан Закључак Владе и раднике у Унмик правосуђу прихватило и дало им решења на неодређено време.
 
Слободан Самарџић, није се појавио као сведок на суђењу у Београду
Проблем десеторо преварених Срба је настао за време Владе др Војислава Коштунице. Следеће Владе овај проблем одржавале су као нерешен, па је Уговор о Привременим и повременим пословима са радницима бивше Унмик Пореске управе продужаван чак тринаест пута све до 2014. године. На ове људе није се односио правилник о платама државних службеника на Косову и Метохији. 
На суђењу у Првом Основном суду у Београду иако му је неколико пута уручен позив да буде сведок, није се појавио некадашњи минисатр за Косово и Метохију, господин проф др Слободан Самарџић. Овај податак додатно говори о односу политике и политичара према косовско-метохијским Србима.
Тренутна владајућа коалиција 2014. године без икаквог образложења отписала је људе који су натерани да напусте своја радна места на Косову и Метохији. 
 
Због свега горе наведеног молимо Вас да нас подржите у борби да дођемо до било каквог одговора из устију директора Канцеларије за Косово и Метохију господина Марка Ђурића, сматрајући да је институција коју он представља једина релевантна институција за решавање ове врсте пробелема, тј. да проблем десеторо бивших радника Унмик Пореске администрације "баци" на сто Владе Републике Србије, односно тамо где је проблем и настао.
 
С' обзиром да директор Канцеларије за Косово и Метохију нема намеру да нас удостоји и закаже састанак у термину који њему одговара, ми  овим путем обавештавамо Канцеларију за Косово и Метохију да ћемо почетком наредне недеље без одлагања доћи пред врата ове институције у Београду, са захтевом за разговор са директором Марком Ђурићем, како бисмо му представили наш једнодеценисјки проблем, који је настао због неодговорности државе у којој живимо, а која нас тера да се одлучимо за најтежи животни корак, после двадесет тешких година живота.

Долазак десеторо Срба са Косова и Метохије није једноставан, али због будућности наше деце, ми смо спремни да издржимо све.

Прочитано 5061 пута Промењено уторак, 05 фебруар 2019 11:23

Напишите Ваш коментар на ову вест

Газиместан 2012. године

 

patrijarh

Мудрости патријарха Павла

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...

Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...

Злочини над Србима на Косову и Метохији

Крвава жетва 1999. у Старом Грацку

 

23. јула 1999. године у Старом Грацку код Липљана на њиви зверски је убијено четрнаест

Више

Крематоријум за Србе - Клечка

 

Село Клечка , 27. август 1998.

Српска полиција открила је кремациону пећ у фабрици

Више

Убиство шесторо српских младића у кафићу ''Панда'' у Пећи

Светислав, Зоран, Драган, Вукота и два Ивана недужно гледају са читуља, Пећ се претворила у град
Више

Страдање фамилије Костић из Ретимља

Породицу Костић из Ретимља код Ораховца називају најтрагичнијом породицом на Косову. Најпре је
Више

Отац Харитон Лукић

Медју бројним зртвама Косовско-метохијске трагедије су монаси Манастира Светих Архангела, Отац
Више

Злочини гњиланске групе

Против 17  чланова озлоглашене банде, Тужилаштво за ратне злочине Србије крајем  јуна је
Више

Злочин у Гораждевцу

13. августа 2003. године у Гораждевцу убијена су српска деца. Многи међународни званичници

Више

17. март 2004. - ПОГРОМ

СРБИ УБИЈЕНИ У МАРТОВСКОМ ПОГРОМУ 2004. ГОДИНЕ

  • СПАСОЈЕВИЋ БОРИВОЈЕ (1941) из Косовске Митровице,
Више

Напад на аутобусе код Подујева

16. фебруара 2001. године извршен је терористички напад  на аутобусима Ниш Експреса у Ливадицама

Више

Убиства у Церници

01.09.2003. године

Миломир Савић, рањен у нападу у Церници, подлегао повредама

Новица

Више

Списак убијених Срба

  • СПИСАК УБИЈЕНИХ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ОД ДОЛАСКА КФОРА 1999. ГОДИНЕ

Овај списак

Више

Списак киднапованих Срба

Овај списак није комплетан (ако знате имена убијених Срба који се не налазе на овом списку

Више

Распеће Ђорђа Мартиновића

 

“Шиптарски терористи набили га на колац пpвoг маја1985г. 
Истина скривана пeтнaecт година.

Више

ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВИ УНИШТЕНИ ОД ДОЛАСКА КФОРА И УНМИКA

На списку се налази 140 уништених православних објеката на Косову и Метохији од 1999.
Више

Обећања политичара

Део Вулинових (не)испуњених

јануар 2013. - Немојмо да уносимо немир међу Србе на

Више...

Остају српске институције на

Србија не сме да дозволи да Срби на Косову и Метохији
Више...

Нећу се смирити док Косово и

БЕОГРАД, 21. фебруара 2008. 
Николић је, говорећи
Више...

Како је нестао акциони план?

Од 17. фебруара ове године, када су косовскe институције

Више...

Никада нећемо признати

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић поновио је

Више...

Никада нећемо признати Косово

07. јануар 2012 - Председник Србије Борис Тадић

Више...

gorazdevac zlocin

sporazum o reg preds

1244

djordje martinovic

 

 

Будите у конткту са нама

www.kosmet.net YOUTUBE канал

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %